موسیقی کودک
ارسال شده در ژانویه 5, 2016 توسط Admin
آکادمی موسیقی فارابی
امروزه موسیقی یک عامل مهم تعلیم و تربیت خصوصا برای کودکان شناخته شده است ،قبل از اینکه بچهها بتوانند بخوانند یا بنوازندباید عشق به موسیقی را در آنها برانگیخت. بچههای کمرو با قوه معجزه آسایی بوسیله ریتمهای مختلف به حرکت در میآیند، افراد به خود مشکوک خود را فراموش میکنند، کودکان ناآرام نظم میگیرند و رفتارشان تنظیم میشودو افراد گروه به یگانگی و فهم اجتماعی زندگی کردن نایل میشوند. قدرت تحکم آمیز موسیقی بدون اینکه حس شود به افراد جهت و نظم میدهد، قوه تخیل را پرورش داده موجب شادی و تازگی روح میشود.
نظر به اهمیت آموزش موسیقی باید همیشه توجه داشت که چه نوع آموزش در چه زمانی و به چه نحوی باید به کودکان داد. سلطان کودای (1882-1967) معتقد بود که حرفه معلم موسیقی مانند هر معلم دیگری باید اول از عشق شروع شود. عشق به بچه ، عشق به موسیقی و عشق به زیبایی . آن نوع زیبایی ای که هم در یک آواز ساده محلی و هم در یک سمفونی بتهوون و یا در کارهای بارتوک و سایرین به گونه ای همسان نهفته است.
زندگی و کار گودای سرشار از اشتیاق و عشق به زیبایی بود. چه در زمانی که به پژوهش میپرداخت و چه در زمانی که خط مشی آموزش موسیقی را تعیین میکرد. به هنگام پژوهش در مورد موسیقی محلی از یافتن زیباییهای ساده در آوازهای محلی به قدری متاثر میشد که میخواست به همه مردم این زیباییها را تفهیم کند. به همه انسان ها، به همه دنیا، او میخواست با تمام قدرت خلا زندگی جوانان را با موسیقی خوب پر کند.
سلطان کودای در سال 1937 بخصوص توجه خود را به فن خوانندگی و آواز معطوف داشت.
– بهترین وسیله برای دست یافتن به فرهنگ موسیقی آن است که هر کس شخصا به طور عملی آن را تجربه کند.(شنیدن از راه نوار و صفحه و یا رادیو فقط نقش تکمیل کننده را میتواند داشته باشد.)
– اولین درسهای موسیقی را باید از دوران کودکی شروع کرد.
– موسیقی متعلق به همه است و اولین هدف از تدریس آن باید ایجاد شناخت و فراهم آوردن شرایطی خصوصا عملی برای لذت بردن از موسیقی باشد.
– آموزش موسیقی از چند جنبه به پرورش کودک موثر است : حس شنوایی او را پرورش میدهد ، افکار وی را تمرکز میبخشد ، عکس العملهای ذهنی و جسمی او را کنترل مینماید ، به افق احساسات او وسعت میبخشد و توجه و شناخت جسمی به او میدهد.
– بچهها را باید از همان ابتدا از موسیقی بد و بازاری بر حذر داشت.
– ابتدا باید احساس شنیدن و درک ریتم را در شاگرد بوسیله خواندن پرورش داد. چون حنجره سادهترین ساز و وسیله ای است که انسان میتواند بیشترین تسلط را برای ابراز احساسات خود داشته باشد. سپس نواختن را با سایر اعضای دیگر بدن شروع نمود که قدرت شنوایی تربیت شده تنها هادی انگشتان مطمئن است.
زولتان گودای یک موزیسین خوب را با شعارهای زیر توصیف میکند: گوش با فرهنگ ، شعور با فرهنگ ، قلب با فرهنگ ، انگشتان با فرهنگ.
کارل ارف آهنگساز معروف و معاصر آلمان در سال 1895 تولد یافت . او حاصل تجربیات خود را در زمینه آموزش موسیقی کودکان در 5 جلد منتشر نموده است. او مانند گودای پایه آموزش موسیقی را بر آهنگها و داستانهای محلی و قصههای کودکان بنیاد نهاده است. این کار نمونه و جالب و آموزنده ای برای ملتهای مختلف است. ارف سازهایی را برای آموزش کودکان اختراع نموده است که نوازندگی با آن بسیار ساده است و هر بچه ای ، حتی بچههای عقب مانده میتوانند آنها را بنوازند و از همان درسهای اول نوازندگی دسته جمعی امکان پذیر است. بدین ترتیب بچهها خیلی زود به موسیقی علاقه مند میشوند. ارف نیز مانند گودای معتقد است که قبل از مطرح کردن مسایل منطقی و علمی و تکنیکی موسیقی ، باید موسیقی را بطور خوشایند و مطبوعی به بچه معرفی کرد تا بچهها از روی غریزه ذاتی خود آن را کشف و فهم کنند. در غیر این صورت ممکن است برای تمام عمر از موسیقی دلزده و گریزان گردند.
از خصوصیات بارز دیگر در روش اجرای موسیقیهای محلی و سنتی هر ملت است. در این روش بچهها با عوامل اولیه موسیقی از قبیل ریتم – ملودی و هارمونی و فرم و غیره را هماهنگ با بازیهای کودکانه که قدرت تخیل و یا هوش و استعداد آنها را پرورش میدهد آشنا میشوند و نیز بعد از گذراندن دورههای این کلاسها در صورت تمایل ساز اصلی مورد علاقه خود را با نظر مربی انتخاب و بطور تخصصی به یادگیری آن میپردازند.
شرایط کلاس ارف
کلاس ارف در دو ترم شش ماهه تشکیل میشود:
ترم اول (مقدماتی): در این ترم بچهها با عوامل بوجود آورنده و اولیه موسیقی از قبیل ریتم و ملودی و هارمونی و … در غالب بازیهای ریتمیک که به همین منظور ترتیب داده شده آشنا میشوند و طرز نواختن انواع سازهای ارف را یاد میگیرند.
ترم دوم : در این ترم که بعد از کلاس ترم اول تشکیل میشود بچهها با آمادگی از ترم قبلی میتوانند قطعاتی که توسط مربی و یا دیگر اشخاص برای این سازها تنظیم شده را بطور گروهی بنوازند و یا بخوانند.
در روش ارف همه بچهها باید با همه سازها آشنا شده و تنها یکی از آنها را در منزل برای تمرین داشته باشند.
سازهای ارف شامل : ملودیکا، فلوت ریکوردر، انواع سیلوفونها و انواع طبلها و ادوات ضربی دیگر میباشد.
برای مسئولین موسسه هنری فارابی جای بسی خوشحالی است که توانسته کلاسهای کودکان را علاوه بر سایر کلاسهای دیگر ایجاد نماید.
اگر به دنبال انتخاب معلم خصوصی حرفه ای یا دوره های آموزشی در آموزشگاه های معتبر هستید؛ با ثبت اطلاعات خود در فرم درخواست معلم خصوصی یا رزرو آموزشگاه می توانید هر چه سریعتر به کمک بلدیاب کلاس خصوصی یا گروهی مناسب خود را بیابید. (مشاهده فرم درخواست)
اگر برای برگزاری کلاس های خصوصی, نیمه خصوصی یا گروهی خود نیاز به فضای آموزشی دارید، سایت بلدیاب امکانی برای شما فراهم کرده تا بتوانید با توجه به شرایط تدریس تان، اقدام به اجاره فضای آموزشی مناسب خود نمایید. (مشاهده مکان های آموزشی)
سایت بلدیاب با معرفی و تبلیغ دوره های آموزشی مدرسین خصوصی و آموزشگاهای کل کشور فضایی را فراهم نموده تا کاربرانی که نیاز به دوره های آموزشی مختلف دارند با یک جست و جوی ساده در بلدیاب بتوانند مدرس یا آموزشگاه مناسب خود را بیابند و اطلاعات تماس آنها را مشاهده کنند. (درخواست دوره های آموزشی)
مدرسین خصوصی و آموزشگاه داران محترم می توانند برای تبلیغ دوره های آموزشی خود و جذب شاگرد برای کلاس های خصوصی و گروهی ، در هر زمینه ای (درسی، فنی، هنری، ورزشی، مالی ، حسابداری، کسب و کار و ... ) در سایت بلدیاب ثبت نام کنند و از خدمات آن استفاده نمایند. (ثبت نام و همکاری)
اگر مدرس خصوصی هستید یا آموزشگاه دارید بهتر است قبل از ثبت دوره های آموزشی خود از راهنمای بلدیاب استفاده کنید تا در معرفی دوره های خود و جذب شاگرد یا هنرجو موفق تر عمل کنید. (مشاهده راهنمای بلدیاب)
" اگر به دنبال دورههای آموزشی در هر زمینه ای به صورت خصوصی یا نیمه خصوصی هستید، یا میخواهید از دورههای برگزار شده توسط آموزشگاههای استان خود باخبر شوید، در وب سایت بلدیاب میتوانید اساتید و آموزشگاههای که دوره شما را برگزار میکنند را پیدا کنید، در صورت نیاز با آنها تماس بگیرید و به صورت حضوری با آنها کلاس برگزار کنید. "
شما هم می توانید نظر خود را درباره سایت بلدیاب ثبت کنید.