مقدمه
تاریخ نشان داده استکه میان شرایط اجتماعی و تکامل اندیشه روشنفکران تاثیر متقابلی حکمفرماست. معمولا یک روشنفکر حساس و ساده در یک محیط غیر انسانی احساس خفگی میکند و علیه نا برابری واستثمار دست به طغیان میزند. او با نیروی اندیشه اش که از طریق سخن گفتن و نوشتن بیان میشود علیه سیستم فاسد جامعه اش اعلان (جهاد)می کند. واضح است که این وظیفه چندان ساده به نظر نمیرسد چرا که متضمن رویارویی شدید میان یک سیستم پر قدرت مادی و یک اندیشه به ظاهر ضعیف است. با همه اینها صحیفه تاریخ پر صفحه بشریت نمونههای بسیاری را شاهد است.که دراین رویاروییها یک اندیشه تنها هنگامی که قادر به بسیج تودهها گردد.همه سدها وموانع از سر راه برداشته وبر بزرگترین قدرت مادی نهفته دریک انسان یا یک سیستم نیرومند غلبه میکند و تقریبا همهی ملتها دارای یک چنین مردان با نفوذ اندیشمندی در میان خود بوده اند. ایران با فرهنگ و تمدن قوی و با شکوه خود اندیشمندانی به جهان تقدیم کرده است که نه تنها بر ایرانیان بلکه بر اندیشه بشریت تاثیر عمیقی بر جای گذاشته اند.
با مقالات آموزشی بلدیاب همراه باشید
عوامل موفقیت معلم
در نوشتار زیر سعی شده است که مطالب به صورت کاربردی وهمراه با هدفهای رفتاری بیان گردد.یعنی عوامل موفقیت معلم به صورتی ارائه شود که توسط عموم معلمین بدون توجه به رشته تدریس ایشان قابل اجراء و الگو گیری باشند وحتی الامکان از کلی گویی پرهیزشده است .
1.احاطهء کامل معلم به موضوع درس خود:
مهمترین عامل موفقیت معلم این که به تمامی جوانب موضوع مورد تدریس خود بطور کامل مسلط ودر درس خود صاحب نظر باشد .در صورتی که معلم این شرط اساسی را دارا باشد میتوان امیدواربود که تمامی نقا یص دیگررا برطرف نماید و یک معلم نمونه گردد .اما در صورت فقدان یا نقصان این شرط اساسی به هیچ وجه نمیتوان کار تعلیم را به سطح مطلوبی رسانید.لازم به تذکر است که مطالعه کتاب ها ومجلات ومطالب مختلف مربوط به درس وکمک گرفتن از معلمین با تجربه ای که همان درس را قبلا تدریس کرده اند میتواند در این زمینه بسیار موثر باشد.
2.طرح درس :
یک طرح درس خوب و کامل میتواند موجب تفهیم کامل اساسی مطالب هرموضوع درسی باشد .نکاتی که بایستی در طرح درس مورد توجه قرار گیرند عبارتند از : بیان ساده وروان و قابل فهم بودن برای همه دانش آموزان اجرای خوب معلم ( از نظر تن صدا و شوخیهای میان درس) روشن بودن مطالب مهمتر معین بودن مطالبی که باید حفظ شوند استفاده از مثالهای ساده و دارای وجه شبه قوی با موضوع درس .طرح درس باید طوری طراحی و اجراء شود که کلیه شاگردان مطالب اساسی را فرا گیرند و بتوانند آنها را بازگو کنند.
3.ایجاد تمرکز حواس در کلاس :
چنانچه دانش آموزان در سر کلاس تمرکز حواس نداشته باشند نتیجه مورد نظراز درس گرفته نخواهد شد و مطالب بطور گسیخته در ذهن انان جای میگیرد .راههای ایجاد تمرکز حواس بطورخلاصه عبارتند از:
4.اقناع همه جانبه دانش آموزان :
شاگردان باید عملا بفهمند که در روش علمی اثبات هر موضوع احتیاج به دلیل و رد آن محتاج مثال نقض میباشد و معلم را اسوه کامل در برخورد منطقی با نظرات وپرسشهای علمی مختلف بیابند.علاوه بر آن معلم باید بتواند به پرسشهای دانش آموزان پاسخهای قانع کننده بدهد.
مثال :برای آن که حکم به راستی یا نادرستی گزاره(( تمام اعداد اول فردند)) کنیم با یک مثال نقض نادرستی آن آشکار میشود و مثال نقض منحصر به فرد در این مورد آن است که عدد 2 عدد اول است ولی فرد نیست و برای اثبات درستی یک حکم باید اثبات کرد که ان حکم همواره در کلیه موارد صادق است مثلا :(در تمام مثلثهای قائم الزاویه مجموع مربعات اضلاع برابر مربع وتر میباشد واین مطلب در مورد تمام مثلث هایی که یک زاویه قائمه دارند با حجت و استدلال قابل اثبات است .در مجموع نتیجه آن که اگر حکمی در مواردی چند صادق بود نمیتوان نتیجه به درستی ان در تمام موارد گرفت .لذا اگر چه برای رد مطلبی تنها یک مثال نقض کافی است ولی برای اثبات درستی مطلب آوردن هزاران مثال نیز کافی نیست و اثبات درستی محتاج برهان منطق میباشد .
5. ایجاد تحرک وشورواشتیاق بین دانش آموزان و جلب علاقه شدید آنها به درس :
این کار ابتدا با یک طرح درس عالی واجرای موفق ان شروع میشود و انگاه با مطرح نمودن کاربردهای درس عجایب مربوط به درس (بعضی از درسها دارای مطالب قابل توجه وعجیبی هستند که بیان آنها میتواند موجب برانگیخته شدن حس کنجکاوی و شگفت زدگی و جلب علاقه دانش آموزان به درس بشود )مطرح نمودن پرسشهای قابل توجه ودر آخربا دادن تحقیقات در موضوعات مختلف وارائه کنفرانسها و مقالاتی توسط دانش آموزان ادامه مییابد .(البته باید توجه داشت که در کلاس وقت زیادی به کنفرانس وسئوال وجواب و غیره نگذرد باید از اتلاف وقت به هر صورتی جدا جلوگیری نمود ضمنا تکثیر بعضی از مقالات خوب برای تمامی دانش آموزان (با درج نام تهیه کننده آن ) کار بسیار مفیدی است.
6.وادار کردن دانش اموزا ن به تفکر :
گاهی اوقات پاسخ ندادن به بعضی از سئوالات و بیان پاسخ به نحوی بسیار دقیق میتواند موجب افزایش دقت دانش آموزان و ترغیب آنان به تفکر و علاقه بیشتر در درس گردد و بدین ترتیب قوه ابتکار را در آنان تقویت نماید .
7.کنترل تکالیف:
در اثر کنترل دقیق تکالیف معلم از میزان علاقه مندی به درس دقت وسلیقه در انجام کارها و حتی روحیات دانش آموز شناخت بسیار خوبی پیدا میکند . علاوه بر ان کنترل تکالیف موجب قوام یافتن کار تدریس و فهمیدن این مطلب میشود که آیا مطالب درس برای دانش آموزان خوب جا افتاده است یا نهْ همچنین موجب میشود دانش آموزان تکالیف را با دقت بیشتری انجام دهند . کلا کنترل تکالیف به سه طریق انجام میگیرد:
الف) کنترل اینکه همه دانش آموزان در کلاس دفترشان را آورده باشند: این کار در تمامی جلسات درس باید انجام شود والبته چون در حین قدم زدن معلم در کلاس وانجام شدن کارهای عادی کلاس(مانند دادن درس یا حل تمرین یا پرسش ازدانش آموزان ) انجام میشود لذا وقت خاصی صرف آن نمیشود .
ب) کنترل دقیق تکلیف جلسه گذشته: این کار هر چند جلسه یک بار و بیشتر در مواقعی که تکالیف مهمتری به شاگردان میدهیم انجام میپذیرد .در این روش معلم تکالیف جلسه گذشته تمامی دانش آموزان را در سرکلاس ملاحظه میکند .البته معلم معمولا فقط یکی از سؤالات ویا تمرینها را که از بقیه مهمتر است به عنوان شاخص در نظر میگیرد و جواب آن را کنترل مینماید .آنگاه بدون اینکه شاگردان بدانند که او فقط همان یک سؤال را خوانده است نظر خود را راجع به کل تکلیف بیان میکند .یک نکته مهم ودر ظاهر بی اهمیت در هنگام دیدن تکالیف به این روش جلوگیری از شلوغ شدن کلاس است .راه علاج این موضوع این است که ابتدا برای این زما ن بیکاری شاگردان کاری را در نظر بگیریم مثلا چند تمرین متناسب با زمان دیدن تکلیف روی تخته بنویسیم وشاگردان شروع به حل آن بنمایند یا چند صفحه از متن درس را مشخص کنیم که آن را بخوانند و همیشه این احتمال وجود داشته باشد که بعد از دیدن تکالیف از آن چند صفحه پرسش کلاسی به عمل آید .یا کارهای دیگری که هر معلم ممکن است در نظر بگیرد .
ج) کنترل کلی دفتر هر یک از دانش آموزان از نظر نظم زیبایی و صحیح بودن پاسخ ها هر چند وقت یک بار باید دفترهای عده ای از شاگردان را جمع آوری کرد و در خارج از کلاس آنها را ملاحظه نمود .هدف اصلی در این نوع کنترل این است که معلم کنترل کند آیا پاسخهای پرسشها و تمرینات مهم که در کلاس قبلا تصحیح شده اند در دفترهای شاگردان نیز تصحیح و تکمیل شده اند یا نه . این کار بسیار مهم است چرا که دانش آموزان برای درس خواندن احتیاج به یک منبع مطالعه کامل و صحیح دارند واین منبع چیزی جز دفتر آنها نیست . معلم باید در ابتدای سال بر روی این مطلب بسیار مهم یعنی تصحیح و تکمیل دفتر در کلاس بسیار تا کید کند .پس از کنترل دفتر بی مناسبت نیست که با نوشتن یکی دو جمله در دفتر هر دانش اموز وضعیت کلی دفتر را برای او تشریح کنیم .این جملات بدیل این که به طور کتبی در دفتر نوشته میشوند لازمست که هرگز توهین آمیز و...نباشند و چنانچه تذکر شدید اللحنی لازمست میتوان به صورت شفاهی دانش اموز را خواست وبا او صحبت نمود. پس از کنترل دفترها (به هر کدام از طریق که ذکر شد)باید به نوعی ارزشیابی همراه با تشویق ویا مواخذه انجام شود تا کنترل ((نمود )) پیدا کند .البته روشهای هر معلمی در این موارد اختصاص به خودش دارد اما یکی از روشهای تجربه شده در مورد دانش آموزانی که دفتر همراه ندارند یا تکلیف خود راننوشته اند ویا به هر نحوه دیگری در کارشان نقصی مشاهده میشود شیوه سؤالات جبرانی است بدین ترتیب که معلم از دانش آموز میخواهد که تعداد معینی سؤالات ویا تمرینات ازیک قسمت مشخص درس طرح کند وآنگاه پاسخ آنها را بنویسد وبه معلم بدهد .از مزایای این روش این است که از معلم وقت زیادی نمیگیرد ودر عین حال برای دانش آموزان بسیار مفید است در ضمن جنبه بیکاری ندارد و شخصیت آنها را هم خرد نمیکند . برای اینکه سطح سئوالات جبرانی پایین نباشد معلم میتواند پس از مطالعه سؤالات تعیین کند که مثلا سه تای آنها خوب است و چند مورد آن خوب نیست وباید چند سؤال دیگر طرح کنی .یک نکته قابل ذکر این است که حتما باید اسامی شاگردانی را که باید سؤال جبرانی بدهند وتعداد سؤالات تعیین شده آنها را در لیست یاد داشت نمود که بعدا فراموش نشود!
8- وضع نکردن مقررات دست وپاگیر تا جایی که به اساس تدریس و تفهیم درس لطمه نمیزند :
مانند سؤال نکردن در میان درس(یعنی اینکه به شاگردان تکلیف کنیم که هیچ کس حق پرسش رامیان درس راندارد)چگونه تکلیف نوشتن چگونه تزیین نمودن دفتر چگونه یادداشت برداشتن در سر کلاس چند برگ بودن دفتر واز همه مهمتر تحمیل نمودن جملات راه حلها و مثالهای کلیشه ای واز پیش تعین شده به دانش آموزان که هر نوع آوری وابتکاررا ازبین میبرد.(البته مقررات ذکر شده در فوق کلی نیست ودر هر درس نظر خود معلمین نافذ میباشد )
9- پرسشهای کلاسی :
پرسشهای عمومی کلاسی که از مطالب درسی جلسه قبل ویا حداکثر دو جلسه قبل گرفته میشوند در آموزش درس به شاگردان وآشنا نمودن آنها با نوع سؤالات امتحانی بسیار موثر است واضطراب آنها از امتحان را نیز کاهش میدهد .
در اینجا فقط به ذکر چند نکته در مورد پرسشهای کلاسی بسنده میکنیم :
الف ) بهتر است زمان پرسش کوتاه باشد .
ب) شاگردان از قبل خبر داشته باشند که پرسش کلاسی دارند .
ج) یا آسان باشد یا متوسط (هر گز سخت نباشد ).
د) بیشتر پرسشها از مطالبی باشد که مستقیما در دفتر وکتاب وجود دارد .
ة ) حجم درسی که پرسش از ان به عمل میاید کم باشد
و) تعداد سؤالات هر پرسش کم وتعداد کلی پرسشهای کلاسی زیاد باشد .
ز) پرسش حتما در ابتدای ساعت درس بعمل اید (تا اضطراب ناشی از آن تمام شود
ح) توسط خود دانش آموزان تصحیح شود .
ط) حتما به نحوی درنمرات اصلی تا ثیر داده شود (لازم است که از این مطلب دانش آموزان مطلع باشند )
10- امتحانات رسمی :
امتحان برای تعیین میزان کوشش دانش آموزان و همچنین برای تعیین میزان موفقیت معلم در تفهیم مطالب درسی برگزارمی شود .یک امتحان خوب میتواند مقدار بسیار زیادی از بار آموزش را نیز به دوش بکشد .
در نظر گرفتن نکات زیر در امتحانات بسیار موثر خواهد بود :
الف) مدت زمانی را که معلم میخواهد برای رفع اشکال پس از امتحان اختصاص دهد بهتر است صرف طراحی یک امتحان دقیق وبی اشکال کند.
ب) سؤالات روشن و واضح باشد و ابهامی نداشته باشد یعنی دانش آموز دقیقا بداند که از او چه خواسته ایم تا دچار سر درگمی و اضطراب در جلسه امتحان نشود .
ج) توزیع سؤالات بین تمامی قسمتهای درس متعادل باشد واز قسمتهای مهم سؤالات بیشتری بیاید . درضمن حجم درسی که از آن امتحان میگیریم کاملا برای شاگردان روشن باشد .
د) از سؤالات خود دانش آموزان نیز در امتحان با ذکر نام آنها استفاده شود(ازسؤ الات جبرانی ویا سؤالات جالبی که سر کلاس مطرح میشوند )
ح) تعداد سؤالات امتحان کم وبارم هر یک زیاد نباشد .
و) سؤالات به ترتیب از ساده به سخت نوشته شوند تا شاگردان روحیه خود را نبازند .
ز) تعداد سؤالات متناسب با وقت باشد .امتحان نه کوتاه برگزار شود ونه خیلی طولانی.
خ) حضور معلم در سر جلسه امتحان موجب دل گرمی دانش آموزان و گاهی اوقات موجب جلوگیری از اشتباه در فهم بعضی از سؤالات ویا اشکالات احتمالی برگه میشود
ط) تصحیح دقیق وسریع برگههای امتحان در نتیجه کار معلم بسیار موثر است وباید برگهها طوری تصحیح شوند که شاگردان حق اشکال گرفتن به برگه را نداشته باشند چون این کار مضرات زیادی دارد .ضمنا بهتر است که معلم برگهها را شخصا تصحیح نماید چون در این صورت شناخت بسیار خوبی از سطح علمی دانش آموزا ن و توانا ییهای فردی آنها به دست خواهد آورد .مثلا میزان دقت توانایی در جمله سازی ورساندن مطالب میزان هوش واستعداد وابتکار و کلا نقاط ضعف وقوت تک تک دانش آموزان برای معلم روشن خواهد شد .
ی) باید امتحانات متوالی طوری طراحی شوند که شاگردان همیشه بین حالت خوف ورجائ باقی بمانند .این کار با گرفتن امتحانهای بسیار ساده و مشکل ومتناوب امکان پذیر است .البته پرسشهای کلاسی هم میتوانند در این زمینه کمک شایانی بنمایند .
ک) بعضی از عوارض طرح بد سؤالات و یا بد تصحیح شدن اوراق امتحانی به طور خلا صه از این قرار است : شلوغی بعدی کلاسها اعتراض شاگردان اتلاف وقت برای پاسخگویی به اشکالات، سلب اعتماد شاگردان از معلم وبد بینی آنها نسبت به او، احساس تنفر نسبت به درس احساس حق به جانب بودن وتضییع حق و از همه مهمتر خرابی امتحان که عمومی شد حرمت نمره کم از بین میرود . بعد از امتحان و تصحیح اوراق بایستی بررسی دقیق انجام شود وثمره کار مشخص گردد .مثلا چنانچه در قسمت هایی از درس که بیشتر دانش آموزان ضعیف هستند، آن قسمت دوباره تکرار شود . در ضمن باید توجه داشت که نمرههای امتحانی همان طور که نمایش دهنده چگونگی کاردانش آموزان است نشان دهنده کیفیت کار معلمین نیز میباشد
چگونه یک معلم فعال ، پرانرژی و تاثیر گذار باشیم ؟
معلم منفعل ، تاثیر پذیر صرف و کم انرژی و یا برعکس ؟
هر شخصی دوست دارد در موقعیتها و شغل خود ، فردی موثر ، موفق ، و مطرح بوده و به او با دیده منفعل ، بی تفاوت ، تاثیر پذیر صرف ، گوشه گیر و نا کارآمد نگاه نشود و تمایل دارد بتواند بر محیط کاری خود ، همکاران ، مدیران و مافوقان وغیره تاثیر مثبت بگذارد. روشهای بسیار زیادی برای این کار وجود دارد که برخی از آنها فهرست وار درج میگردد :
1- مطالعه کافی کتب مرتبط با شغل معلمی ، روزنامهها و نشریات ، بررسی وبلاگها و سایتها ی فعال معلمان و ادارات آموزش و پرورش جهت به روز آوری اطلاعات و آگاهی از آخرین یافتههای مرتبط با شغل معلمی و کاربست آنها.
2- مطالعه در زمینه آموزش و پرورش تطبیقی و مقایسه فعالیتهای معلمان و مدارس کشور با معلمان و مدارس خارجی و کسب تجربه از فعالیتهای آنان ، این موضوع از طریق بررسی وبلاگ و سایت مدارس و معلمان خارجی به خوبی و به ارزانی ممکن است .
3- شرکت فعال در انواع مسابقات علمی و مقاله نویسی معلمان و جشنوارهها که توسط ادارات و سازمانهای آموزش و پرورش برگزار میشود . این موضوع به مطالعه معلم میانجامد که موجب به روز شدن اطلاعات وی گشته یا موفقیت هایی برایش به دنبال خواهد داشت .
4- شرکت فعال در کلاسهای ضمن خدمت و باز آموزی معلمان که توسط ادارات آموزش و پرورش برگزار میگردد .
5- حضور فعال در جلسه شورای معلمان مدرسه و اظهار نظرهای صحیح و علمی با استناد به مطالعات کافی و حالت منفعل نداشتن در این جلسات جهت مطرح شدن نظرات مثبت شما و جلب توجه مدیر و سایر همکاران و نیز ترغیب دیگر معلمان شرکت کننده برای شرکت فعال در بحثهای جلسه شورا
6- شرکت در مسابقات اقدام پژوهی و انتخاب موضوعهای جدید برای تدوین و شرکت در مسابقه.
7- شرکت در انواع همایش و سخنرانیهای کارشناسان و مدعویین ادارات آموزش و پرورش منطقه و استان جهت کسب اطلاعات علمی جدید در راستای شغل معلمی
8- افتتاح وبلاگ یا سایت اینترنتی و درج مطالب نوشته شده به وسیله خودتان و توجه کافی به نظرات بازدید کنندگان و تهیه مطالب درخواستی آنان . و تبادل لینک و اطلاعات با سایر وبلاگها ، این کار موجب مطالعه بیشتر شما و تمرین کافی برای نوشتن و اظهار نظرهای علمی خواهد شد .
9- در صورت امکان از مدیر مدرسه بخواهید هر چند وقت یکبار به کلاس شما آمده و از نزدیک شاهد فعالیت و روش تدریس شما در کلاس باشد تا چنانچه نظری داشت بعدا" به شما اعلام نماید در غیر اینصورت با هماهنگی مدیر میتوانید از سایر همکاران مانند بازرسان و کارشناسان اداره برای حضور در کلاس خود دعوت به عمل آورید .
10- بردن ابزار و یا استفاده از رسانههای آموزشی در کلاس ، علاوه بر ایجاد جذابیت در تدریس برای دانش آموزان ، شما را معلمی علاقمند ، کوشا و فعال برای سایر همکاران و مدیر مدرسه معرفی خواهد نمود . ابزار آموزشی الزاما" وسایل گران قیمت که ممکن است در دسترس شما نباشند ، نیستند ، بلکه وسایل و موادی ارزان و ساده مانند انواع عکس ، کتب ، مجلات و روزنامه و غیره نیز مفید است .
11- در خواست از مدیر مدرسه برای برنامه ریزی جهت شرکت دادن دانش آموزان شما در بازدیدهای علمی و کلاً استفاده از موقعیتهای آموزشی در راستای تدریس .
12- جهت حفظ اقتدار خود و توانایی مدیریت کلاس درس ، حتی الامکان از بروز درگیری در کلاس درس خود داری نمایید . خیلی اوقات ، خود داری و سعه صدر و چشم پوشی معلم از خطاهای جزیی دانش آموزان ، از وقوع درگیری و تنبیه و به هم ریختن نظم کلاس و مدرسه و متعاقب آن گلایه سایر همکاران و دانش آموزان و والدین ، جلوگیری خواهد کرد . با سعه صدر ، شما به عنوان معلمی مقتدر و با توانایی مطلوب اداره کلاس برای دانش آموزان و همکاران معرفی خواهید شد .با خطای دانش آموزان در موقعیتهای منا سب دیگر ، برخوردهای حساب شده و سنجیده داشته باشید و زود از کوره در نروید .
13- در زمان حضور در مدرسه حتی الامکان از گوشه گیری ، پکر بودن، سکوت مطلق، در فکر فرورفتن ، خشم افراطی، اظهار مداوم گلایه و شکوائیه ، خود داری نمایید تا به زودی از چشم دیگران نیفتید و بلکه دیگران با دیدن شما انرژی بگیرند . در زنگهای تفریح و در دفتر مدرسه و سالن ، نشاط خود را به دیگران هم منتقل نمایید . زمانیکه حرفی برای گفتن ندارید به تبادل تجربه در مورد امور آموزشی و کلاس داری بپردازید.
14- سروقت در مدرسه حاضر شدن ، سر وقت به کلاس رفتن ، برخورد مناسب با همکاران ، سخنان مفید و سنجیده در جمع همکاران و دانش آموزان ، رعایت نظم و غیره معرف خوبی برای شما به عنوان فردی منضبط و موفق خواهد بود.
15- احترام کامل به کلیه کارکنان مدرسه ، احوال پرسی و خداحافظیهای گرم ،پرس و جو از احوال همکاران ، شرکت در مراسم مختلف همکاران در خارج از مدرسه ، مساعدت و همدلی با آنان هنگام وجود مصائب و مشکلات ، شما را فردی خون گرم و دوست داشتنی معرفی خواهد کرد.
16 - مطالعه روشهای تدریس نوین ، کسب تجربه از سایر معلمان موفق ، ارزشیابی از روشهای خود و از همه مهمتر استفاده از شیوههای تدریس فعال و مشارکتی تاثیر زیادی بر موفقیت شما خواهد داشت . استفاده از این شیوهها نه تنها معلم را خسته نمیکند بلکه وی را در بین همکاران مدرسه ، برجسته خواهد ساخت و در یادگیری دانش آموزان موثر خواهد بود . به عنوان مثال استفاده از الگوی همیاری در کلاس و گروه بندی دانش آموزان باعث خواهد شد آنها ضمن مشارکت و فعالیت در کلاس ، علاقه خاصی به معلم پیدا کرده و این کار رضایت دانش آموزان، والدین آنها ، مدیر و معاون را نیز در پی خواهد داشت و در نهایت ، شما ، خود پنداری مثبتی از خود خواهید داشت . استفاده از روشهای مشارکتی و فعال یادگیری از خستگی معلم در کلاس و یکنواخت صحبت کردن وی به میزان زیادی خواهد کاست .
17- انجام برخی امور به ظاهر ساده در مدرسه و کلاس ، شما را به عنوان فردی فعال ، پر انرژی ، خون گرم و مورد علاقه به دیگران معرفی خواهد کرد که خیلی از معلمان ممکن است تمایلی بدان نداشته و یا از اهمیت آن مطلع نباشند . مثلا" انداختن عکسهای دسته جمعی با دانش آموزان ،برگزاری جشن فارغ التحصیلی یا اتمام پایه برای کلاس خود ، شرکت در نماز جماعت مدرسه همراه دانش آموزان ، شرکت در فعالیتهای فوق برنامه و پرورشی همراه دانش آموزان ،شرکت در اردوها و بازدیدهای خارج از مدرسه همراه آنان ، سخنرانی در مراسم آغازین مدرسه ، کمک و مساعدت مدیر ، معاون و مربی پرورشی در اجرای برنامهها به مناسبتهای مختلف مذهبی و اعیاد ، امانت دادن کتاب و مجله به دانش آموزان ،و فعالیتهای متنوع دیگر.
نتیجه گیری
نتیجه ای که ما میتوانیم از این موضوع (عوامل موفقیت معلم ) بگیریم این است که یک معلم باید با تمام جان و دل کار کند تا بتواند در شغل خود بهترین باشد و اینکه احاطه کامل به موضوع درس خود نیز میتواند در این امر موثر باشد .آیا یک معلم موفق باید این یک مورد را دارا باشد؟
پاسخ به این پرسش خیلی آسان میباشد چرا که ما در جامعه خود نمونه زیادی از معلمها را داشته ایم که تنها به صاحب نظر بودن در درس خود اکتفا کرده اند و مواردی که شاید از نظر آنها بی معنی و مفهوم بوده توجه نکرده اند این باعث شده که آنها به عنوان یک معلم موفق شناخته نشوند و در پایان به طور خلاصه به چند مورد از عوامل موفقیت معلم اشاره میکنیم:
آمارگیری
طبق آماری که از دانش آموزان سال اول دبیرستان گرفته شد از نظر آنها:
منبع : وب سایت بلدیاب
اگر به دنبال انتخاب معلم خصوصی حرفه ای یا دوره های آموزشی در آموزشگاه های معتبر هستید؛ با ثبت اطلاعات خود در فرم درخواست معلم خصوصی یا رزرو آموزشگاه می توانید هر چه سریعتر به کمک بلدیاب کلاس خصوصی یا گروهی مناسب خود را بیابید. (مشاهده فرم درخواست)
اگر برای برگزاری کلاس های خصوصی, نیمه خصوصی یا گروهی خود نیاز به فضای آموزشی دارید، سایت بلدیاب امکانی برای شما فراهم کرده تا بتوانید با توجه به شرایط تدریس تان، اقدام به اجاره فضای آموزشی مناسب خود نمایید. (مشاهده مکان های آموزشی)
سایت بلدیاب با معرفی و تبلیغ دوره های آموزشی مدرسین خصوصی و آموزشگاهای کل کشور فضایی را فراهم نموده تا کاربرانی که نیاز به دوره های آموزشی مختلف دارند با یک جست و جوی ساده در بلدیاب بتوانند مدرس یا آموزشگاه مناسب خود را بیابند و اطلاعات تماس آنها را مشاهده کنند. (درخواست دوره های آموزشی)
مدرسین خصوصی و آموزشگاه داران محترم می توانند برای تبلیغ دوره های آموزشی خود و جذب شاگرد برای کلاس های خصوصی و گروهی ، در هر زمینه ای (درسی، فنی، هنری، ورزشی، مالی ، حسابداری، کسب و کار و ... ) در سایت بلدیاب ثبت نام کنند و از خدمات آن استفاده نمایند. (ثبت نام و همکاری)
اگر مدرس خصوصی هستید یا آموزشگاه دارید بهتر است قبل از ثبت دوره های آموزشی خود از راهنمای بلدیاب استفاده کنید تا در معرفی دوره های خود و جذب شاگرد یا هنرجو موفق تر عمل کنید. (مشاهده راهنمای بلدیاب)
" اگر به دنبال دورههای آموزشی در هر زمینه ای به صورت خصوصی یا نیمه خصوصی هستید، یا میخواهید از دورههای برگزار شده توسط آموزشگاههای استان خود باخبر شوید، در وب سایت بلدیاب میتوانید اساتید و آموزشگاههای که دوره شما را برگزار میکنند را پیدا کنید، در صورت نیاز با آنها تماس بگیرید و به صورت حضوری با آنها کلاس برگزار کنید. "
شما هم می توانید نظر خود را درباره سایت بلدیاب ثبت کنید.